Skip to content
Home » Blogi » Energiatehokkuus on osa kiertotaloutta, mutta aurinkopaneelien hankinnoissa on syytä olla varovainen

Energiatehokkuus on osa kiertotaloutta, mutta aurinkopaneelien hankinnoissa on syytä olla varovainen

    CEGO-hankkeessa työskentelevä Novagon Markku Nordström on tehnyt liki 30-vuotisen uran energia-asioiden parissa, jonka tiimoilta häntä haastateltiin Iltalehteen energiatehokkuudesta, joka on yksi kiertotalouden osa-alue. Aihepiiri kiinnostaa kuluttajia entistä enemmän, mutta etenkin aurinkopaneelien hankinnoissa on syytä olla varovainen.

    “Aurinkopaneelien suosio on huipussaan. Paneeleita asennetaan muun muassa sähkön hinnan kallistumisen, kiinnostuksen omalähtöiseen energiantuotantoon ja ekologisen ajattelun myötä yhä useampaan suomalaiskotiin. Tekninen kehitys puolestaan on huolehtinut siitä, että niiden tarjoama hyötysuhde on vuosia takaista parempi.

    Buumin myötä moni yritys tarjoaa aurinkopaneeleita vasta ensi keväälle tai kesälle. Lisäksi komponenteista ja asennusresursseista on pulaa. Viive ja kallis sähkö ovat puolestaan houkutelleet epäeettisiä toimijoita alalle.

    – Ei ole ensimmäinen kerta, kun joku yrittää hyötyä ihmisten epätoivosta. Hätä synnyttää liiketoimintaa, joka ei kestä päivänvaloa, kuvaa Markku Nordström Novagolta tilannetta.”

    Lue Iltalehdessä julkaistu artikkeli tästä tai klikkaamalla alla olevaa kuvaa.